Home

Iniţiativă de cooperare medicală între România şi Austria

În data de 7 noiembrie 2012 în incinta Ambasadei României la Viena s-a desfăşurat o reuniune cu reprezentanţii mediului medical din Austria şi România. Scopul întâlnirii a fost ocazionat de o nouă iniţiativă de cooperare între România şi Austria, intitulată „Austrian Health Institute”.

Aceasta vizează întărirea cooperării în domeniul medical între cele două ţări prin crearea unui centru medical de anvergură la Bucureşti, un centru prin care se doreşte oferirea de servicii medicale diversificate la cele mai înalte standarde.

La eveniment au participat domnul Vlad Teohari Vulcănescu, secretar de stat, Ministerul Sănătăţii, doamna Silvia Davidoiu, ambasadorul României în Republica Austria, Dr. Rareş Cristea coordonatorul proiectului „Austrian Health Institute”, Dr. Waneck Reinhart, Rainer Brettenhaler, vicepreşedinte al colegiului medicilor din Austria, Marius Liţu, director executiv al Colegiului medicilor din România, Gheorghe Borcean, vicepreşedinte al Colegiului medicilor din România. Pe lângă cei menţionaţi au mai luat parte numeroşi reprezentanţi ai sectorului economic şi bancar din Austria şi din alte ţări, renumiţi medici austrieci, care activează la Spitalul Universitar AKH, precum şi membrii Ambasadei.

 

Prezentarea priorităților Președinției române a Consiliului UE în landul Austria Inferioară

20.03.2019

La invitația grupului parlamentar al Partidului Popular (ÖVP) din legislativul landului Austria Inferioară,…

Prezentarea priorităților Președinției române a Consiliului UE în landul Carintia

28.02.2019

Ambasadorul Bogdan Mazuru a prezentat la sediul Consulatului onorific al României din Klagenfurt, la 26 februarie…

Alegerile europarlamentare, 26 mai 2019

25.02.2019

Duminică, 26 mai 2019, vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European (PE). Lista secțiilor de votare organizate…

Participarea secretarului de stat Victor Micula la reuniunea responsabililor pentru afaceri europene din Balcanii de Vest

21.02.2019

Secretarul de stat Victor Micula a participat la 21 februarie 2019, la Viena, la reuniunea responsabililor pentru…