Încheiere acte notariale

Legalizarea copiilor de pe inscrisuri

Începând cu data de 2 APRILIE 2018, la Secția Consulară a Ambasadei României la Viena, TOATE SERVICIILE SE PRESTEAZĂ NUMAI PE BAZĂ DE PROGRAMARE.

 

Programările se fac numai la Ghișeul Consular Online: www.econsulat.ro

 

Potrivit Legii notarului public, misiunile diplomatice şi oficiile consulare pot elibera copii legalizate după înscrisurile originale prezentate de părţi, numai după confruntarea copiei cu originalul.

 
Nu se pot elibera copii legalizate după alte copii legalizate.
Cetăţenii români şi străini pot solicita legalizarea de către Ambasadă sau Consulate a copiilor după diverse înscrisuri oficiale sau sub semnătură privată. Înscrisurile oficiale după care se poate elibera o copie legalizată sunt, de obicei, certificatele de stare civilă (certificatul de naştere, căsătorie sau deces), actele de studii (diplome, certificate), adeverinţe sau alte documente.
 
Nu se pot elibera copii legalizate după înscrisurile care conţin corecturi, ştersături, adăugări, cuvinte tăiate sau alte particularităţi, dacă nu sunt confirmate prin semnătura şi sigiliul autorităţii care le-a întocmit.
 
Înscrisurile sub semnătură privată trebuie sa fie scrise cursiv, fără ştersături, corecturi şi spaţii libere care prin completare ar putea schimba sensul acestora. Responsabilitatea asupra conţinutului acestor acte revine în mod exclusiv solicitantului.
 
Pentru obţinerea unei copii legalizate după un înscris, solicitantul va prezenta înscrisul oficial sau sub semnătură privată în original, precum şi un act de identitate valabil.
 
Serviciul consular este oferit gratuit.

Prezentarea priorităților Președinției române a Consiliului UE în landul Austria Inferioară

20.03.2019

La invitația grupului parlamentar al Partidului Popular (ÖVP) din legislativul landului Austria Inferioară,…

Prezentarea priorităților Președinției române a Consiliului UE în landul Carintia

28.02.2019

Ambasadorul Bogdan Mazuru a prezentat la sediul Consulatului onorific al României din Klagenfurt, la 26 februarie…

Alegerile europarlamentare, 26 mai 2019

25.02.2019

Duminică, 26 mai 2019, vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European (PE). Lista secțiilor de votare organizate…

Participarea secretarului de stat Victor Micula la reuniunea responsabililor pentru afaceri europene din Balcanii de Vest

21.02.2019

Secretarul de stat Victor Micula a participat la 21 februarie 2019, la Viena, la reuniunea responsabililor pentru…