Home

Programul Secției Consulare. Competenţă teritorială

Adresă: Theresianumgasse 25, 1040 Wien, în proximitatea Parcului Belvedere şi a Gării Centrale din Viena (Hauptbahnhof)( link catre harta)

PROGRAMUL DE LUCRU CU PUBLICUL

 

De LUNI până VINERI

08.30 - 14.30 - DEPUNEREA CERERILOR, ORICE TIP DE SERVICII CONSULARE Numai cu programare la adresa www.econsulat.ro

►Titlurile de Călătorie se eliberează fără programare de LUNI până VINERI în intervalul 12.00-14:30

08.30 -10.00 și 13.00–14.30 - RIDICAREA PAŞAPOARTELOR NOI, fără programare.

Verificați disponibilitatea pașaportului dumneavoastră la următorul link http://viena.mae.ro/cauta-pasaport

 

ANUNȚ IMPORTANT!

 

 

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor și a reduce timpul de așteptare la ghișeu, începând cu data de 2 APRILIE 2018, la Secția Consulară a Ambasadei României la Viena, TOATE SERVICIILE SE PRESTEAZĂ NUMAI PE BAZĂ DE PROGRAMARE.

 

Programările se fac numai la Ghișeul Consular Online: www.econsulat.ro

 

Programaţi-vă! Vă rugăm să vă faceţi programare urmând paşii de mai jos:

- Accesaţi site-ul https://www.econsulat.ro si creaţi-vă un cont personal cu parolă.

- După ce vă autentificaţi în cont, alegeţi serviciul consular dorit, completaţi datele care vă sunt solicitate, apăsați butonul verde Programați-vă, alegeți-vă singur ziua/ora programării şi trimiteţi on-line cererea către Secţia Consulară.

- Folosiţi contul personal creat de fiecare dată când solicitaţi un serviciu consular.

Vă punem la dispoziție un scurt fim de prezentare cu pașii pe care trebuie să îi urmați pentru introducerea cererii pe cale electronică, prin portalul Econsulat.ro: https://www.econsulat.ro/Video/Despre_sistem.mp4.

De reținut:

 • Programările pentru toate serviciile consulare sunt gratuite.
 • Vă rugăm să respectați data și ora la care v-ați programat.
 • Pentru fiecare serviciu consular solicitat se va completa o cerere separată și se va stabili o programare.
 • Vă rugăm să vă informați în prealabil asupra actelor necesare prestării serviciului consular, consultând paginile http://viena.mae.ro, http://www.econsulat.ro sau http://www.informatiiconsulare.ro .  
 • Documentele din componența dosarului se vor prezenta la ghișeu în original și fotocopie.
 • În cazul solicitării unei procuri sau a unei declarații cu un text prestabilit, la transmiterea cererilor on-line, vă rugăm să atașați, în format word, modelul dorit, în secțiunea Atașați documente pe www.econsulat.ro.

Pentru sesizari privind disfuncționalități ale portalului Ghișeul Consular Online www.econsulat.ro sau pentru probleme de ordin procedural, vă rugăm să ne scrieți la adresa de e-mail viena.consul@mae.ro.

Certificatele de naştere, căsătorie sau deces, depuse la Secţia Consulară Viena, în vederea înscrierii în Registrele române de stare civilă, pot fi eliberate, în funcţie de volumul de solicitări înregistrate, ori în cursul zilei  respective, ori într-un interval de câteva zile de la data depunerii cererii.

 

Atenţie! NU SE LUCREAZĂ CU PUBLICUL  în zilele de sărbători legale ale României. În 2019 acestea sunt: 1 şi 2 ianuarie; 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române), Vinerea Mare (26 aprilie), prima şi a doua zi de Paşte (28 şi 29 aprilie); Ziua Muncii (1 mai); Ziua Copilului (1 iunie); prima şi a doua zi de Rusalii (16 şi 17 iunie); Sfânta Marie Mare (15 august); Sfantul Andrei (30 noiembrie);  Ziua Naţională a României (1 decembrie); prima şi a doua zi de Crăciun (25 - 26 decembrie).

În zilele de sărbători legale austriece Secţia Consulara lucrează cu publicul.

 

Anunţ important: Începând cu 01.02.2017, majoritatea serviciilor consulare sunt prestate cu titlu gratuit (ex: actele notariale, titlurile de călătorie, toate serviciile de stare civilă, etc). Excepţie fac: paşaportul electronic (taxa este de 59 euro), paşaportul temporar (20 euro), cererea de renunţare la cetăţenia română (605 euro), cererea de redobândire a cetăţeniei române (65 euro).

 

Link-uri utile:


Servicii consulare:

 • Paşapoarte electronice / biometrice / cu domiciliul in România / cu domiciliul în străinătate / temporare (link):
 • Paşapoarte temporare pentru nou născuţi (link): În prealabil trebuie să solicitaţi un certificat de naştere pentru noul născut. Ambele documente,  certificat de naştere şi paşaport temporar, pot fi eliberate în 48 ore.
 • Documente de stare civilă: înscrieri ale certificatelor de naştere, căsătorie, deces  (link):
 • Vize (link): programarea se realizează prin sistemul e-Visa  (link).
 • Titlurile de Călătorie se eliberează fără programare de LUNI până VINERI în intervalul 12.00-14:30 (link).


Secţiunea INFORMAŢII CONSULARE:

1. Numerele de telefon pentru obţinerea de informaţii consulare : 0043-1-503.24.65, 0043-1-505.23.81 şi 0043-1-230.95.10.

Aceste numere sunt conectate direct la call-center-ul consular care funcționează non-stop la București, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Apelând aceste telefoane veţi fi direcţionat către un operator din România, fără costuri suplimentare. Operatorul care va prelua apelul vă va furniza informaţii consulare generale. În cazul în care solicitarea dvs. este complexă, apelul va fi direcţionat către Secţia Consulară de la Viena, iar un consul vă va oferi informaţiile solicitate. Înainte de apelarea numerelor de telefon mai sus indicate vă adresăm rugămintea sa consultaţi  informaţiile postate pe acest site.

2. E-mail call-center pentru informaţii consulare:  contact@informatiiconsulare.ro.

La acest e-mail puteţi obţine exclusiv informaţii consulare. Mesajul dvs. va fi preluat de Centrul Unic de Apel din România, iar un operator vă va oferi informaţii consulare generale. În cazul în care solicitarea dvs. este complexă, mesajul va fi direcţionat automat către Secţia Consulară de la Viena, iar un consul va răspunde la solicitarea dvs. Rugăm să comunicaţi, în solicitare, care este oraşul/provincia/statul dumneavoastră de rezidenţă (ex: Viena, Austria), pentru a vă oferi informaţiile consulare în funcţie de zona geografică.

3.  Portalul Centrului de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate vă oferă informaţii complete despre toate serviciile consulare: https://www.informatiiconsulare.ro.

4. Portal web Facebook al Departamentului Consular din Ministerul Afacerilor Externe.


         

Secţiunea URGENŢE CONSULARE:

Telefonul de urgenţă  al Secţiei Consulare Viena:  (0043)-699.117.26027.

ATENŢIE! LA ACEST NUMĂR NU SE FAC PROGRAMĂRI ŞI NU SE FURNIZEAZĂ INFORMAŢII CONSULARE.
Este destinat strict cetăţenilor români care se confruntă cu o situaţie de urgenţă (ex.: decese, accidente cu victime, situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar, calamităţi).

Competenţă teritorială.

Secţia Consulară a Ambasadei României la Viena este competentă pentru Austria.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, oficiile consulare exercită atribuţii consulare în exclusivitate pentru persoanele care au domiciliul sau reşedinţa în circumscripţia consulară oficial recunoscută de statul de acreditare.

Având în vedere volumul crescut de solicitări de servicii consulare, mai ales în perioada de vară, nu este posibilă preluarea cererilor formulate de persoane provenind din alte ţări, respectiv alte circumscripţii consulare.

Fac excepţie urgenţele de deplasare în ţară, probate prin acte, pentru care, la cerere, pot fi eliberate Titluri de călătorie tuturor cetăţenilor români, indiferent de reşedinţa lor.

 

Secţiunea Reclamaţii/sugestii/opinii 

Pot fi depuse la cutia poştală aflată în sala de relaţii cu publicul a Secţiei Consulare sau pot fi  transmise electronic la adresa de e-mail: viena.consul@mae.ro.

 

 

Colindători la ambasadă

02.12.2019

Corul mixt „Doina Banatului” al Parohiei Ortodoxe Române Timișoara Iosefin, dirijat de Florin-Nicolae Şincari, a …

Recepție dedicată Zilei Naționale

29.11.2019

Ambasada României în Austria și Misiunea Permanentă a României pe lângă organizațiile internaționale de la…

„Rumänien Businesstalk”

13.11.2019

Ambasadorul Bogdan Mazuru a prezentat în cadrul evenimentului de promovare economică „Rumänien Businesstalk”,…

Anunț important privind programul Secției consulare a ambasadei

31.10.2019

Vă informăm că în perioadele 7-11 și 21-25 Noiembrie Secția consulară din Viena nu lucrează cu publicul. În…