Actualitatea ambasadei

Participarea secretarului de stat, Victor Micula, la Conferința aniversară a Parteneriatului Estic – „Ten Years of EaP: Today’s Achievements, Tomorrow’s Goals” - Viena, 28 mai 2019

Secretarul de stat Victor Micula a participat, la 28 mai 2019, la Conferința aniversară „Ten Years of EaP: Today’s Achievements, Tomorrow’s Goals”, organizată de Ministerul Afacerilor Externe austriac, sub auspiciile PRES RO.

În deschiderea evenimentului, oficialul român a subliniat bilanțul global pozitiv al inițiativei Parteneriatului Estic (PaE) pentru transformarea democratică a Vecinătății Estice, o prioritate de politică externă a României. PaE reprezintă, de asemenea, o prioritate importantă pentru Președinția română a Consiliului UE, în cadrul agendei de politică externă a UE, în contextul marcării, în mai 2019, a 10 ani de la lansarea acestei inițiative.

Demnitarul român a trecut în revistă principalele direcții de acțiune asumate în acest domeniu de către Președinția română a Consiliului UE, în sprijinul activității Serviciului European de Acțiune Externă și a Comisiei Europene. Printre acestea se află promovarea agendei concrete a PaE pentru orizontul 2020, cu accent pe aspecte precum conectivitatea și comunicarea strategică. Calendarul de evenimente al Președinției române a Consiliului UE a inclus organizarea a peste 25 de evenimente aniversare în statele UE și ale Parteneriatului Estic, un demers important pentru creșterea vizibilității și promovarea obiectivelor acestei inițiative.

La eveniment au mai participat Katarína Mathernová, director general adjunct, Direcția Generală Vecinătate și Negocieri privind Extinderea - Comisia Europeană, Daniela Morari, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova, Oleg Kravcenko, adjunctul ministrului afacerilor externe din Belarus, Tamar Khulordava, președinta Comisiei pentru integrare europeană a Parlamentului Georgiei, Andrei Popov, președintele Institutului pentru Inițiative Strategice din Republica Moldova, reprezentanți ai Guvernului federal austriac, ai mediului diplomatic, academic și ai societății civile din statele Parteneriatului Estic, Austria, România și instituții europene.

În prim plan

Colindători la ambasadă

02.12.2019

Corul mixt „Doina Banatului” al Parohiei Ortodoxe Române Timișoara Iosefin, dirijat de Florin-Nicolae Şincari, a …

Recepție dedicată Zilei Naționale

29.11.2019

Ambasada României în Austria și Misiunea Permanentă a României pe lângă organizațiile internaționale de la…

„Rumänien Businesstalk”

13.11.2019

Ambasadorul Bogdan Mazuru a prezentat în cadrul evenimentului de promovare economică „Rumänien Businesstalk”,…

Anunț important privind programul Secției consulare a ambasadei

31.10.2019

Vă informăm că în perioadele 7-11 și 21-25 Noiembrie Secția consulară din Viena nu lucrează cu publicul. În…